Annons

Skola röjde förälders skyddade identitet

En skola i Härnösand ska i ett veckobrev ha skrivit ut namnet på en elevs mor trots att hon och hennes barn har skyddad identitet. Något personalen på skolan kände till, skriver Allehanda. Händelsen har anmälts till skolinspektionen.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

En skola i Härnösand ska i ett veckobrev ha skrivit ut namnet på en elevs mor trots att hon och hennes barn har skyddad identitet. Något personalen på skolan kände till, skriver Allehanda.

Händelsen har anmälts till skolinspektionen.

Annons

Den drabbade föräldern ska enligt egen utsago ha pratat med personalen på skolan innan skolstart, och även samma dag som skolan började. Hon ska då ha klargjort att både hon själv och hennes barn hade skyddade personuppgifter.

Skolans rektor ska även ha lovat att kvinnans barn skulle få konstant tillsyn under skoldagen men även där ska skolan ha brustit, skriver mamman i sin anmälan.

Skolinspektionen utreder nu ärendet och begär svar av skolan om vad som hänt. Utredningen gäller både att skolpersonalen ska ha brustit i sin tillsyn över eleven och att mammans personuppgifter röjts i veckobrevet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons