Annons

Ojämn fördelning av nyanlända elever

Stockholm, Göteborg, Malmö och ytterligare 26 större kommuner har tillsammans tagit emot närmare hälften av alla nyanlända elever i grundskolan. Men det är ett antal små kommuner som har den största andelen nyanlända.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Stockholm, Göteborg, Malmö och ytterligare 26 större kommuner har tillsammans tagit emot närmare hälften av alla nyanlända elever i grundskolan. Men det är ett antal små kommuner som har den största andelen nyanlända.

Skolverkets siffror från den 15 oktober i höstas visar att antalet nyanlända elever i grundskolan var 62 500. Det är en ökning med 25 procent sedan hösten 2014, då antalet nyanlända var 50 000.

Annons

Stockholm har tagit emot flest i absoluta tal, följd av Göteborg, Malmö och Södertälje. Men i relation till sitt elevantal är det ett antal mindre kommuner som nu har den största andelen nyanlända. I Högsby, Lessebo och Hultsfred var i höstas var fjärde grundskoleelev nyanländ.

I gruppen nyanlända ingår elever som invandrat de senaste fyra åren och är folkbokförda i Sverige, samt elever som ännu inte är folkbokförda och saknar svenskt personnummer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons