Annons

Självmord i Malmö dåligt uppföljda

Psykiatrin i Malmö måste bli bättre på att förebygga självmord. Annars finns risk för fler vårdskador eller kanske fler dödsfall, anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO).(TT)
Publicerad 10 mars 2015
Psykiatrin i Malmö måste bli bättre på att förebygga självmord. Annars finns risk för fler vårdskador eller kanske fler dödsfall, anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Efter nio självmord eller misstänkta självmord på 14 månader med koppling ti

Psykiatrin i Malmö måste bli bättre på att förebygga självmord. Annars finns risk för fler vårdskador eller kanske fler dödsfall, anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Efter nio självmord eller misstänkta självmord på 14 månader med koppling till psykiatrin i Malmö har IVO specialgranskat verksamheten - och hittat allvarliga brister i det systematiska patientsäkerhetsarbetet. Det handlar om självmord under pågående slutenvård, under permission eller kort tid efter utskrivning. Det genomfördes internutredningar enligt Lex Maria efter de nio dödsfallen, men IVO anser att de var ofullständiga och att man kan fråga sig vad verksamheten dragit för lärdom av händelserna. Region Skåne måste se till att psykiatrin blir bättre på att utreda allvarliga händelser och även bli bättre på riskanalys, kräver IVO.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons