Annons

Så motar du vintertröttheten

Jul! Nyår! Och så. . . januari. Efter storhelgerna kan tillvaron kännas som en utmaning. Kylan biter i kinderna, orken tryter och nästa ledighet ligger långt borta. Men det finns knep för att göra vardagen och mörka januari lite lättare och mindre sömning.(TT)
Publicerad 5 januari 2019
””

Till följd av det bistra vädret är det lätt att välja tv-soffan, datorn eller paddan framför att gå utanför dörren. Men att helt skippa utomhusaktiviteter är ingen välgörande strategi i längden för den som vill känna sig lite muntrare.

””

Upp ur sängen

Annons

Han påpekar också att fysisk aktivitet har goda effekter på sömnen och gör det lättare att somna och sova gott om kvällarna. Att komma upp ur sängen om morgnarna är också viktigt.

””

För den som har lätt att sitta och halvsova vid frukostbordet kan det vara en god idé att skaffa sig en särskild lampa med extra intensivt ljus. Ljuset är särskilt viktigt för att man ska bli kvitt hormonet melatonin, som gör hjärnan sömnig.

””

Planera aktiviteter

Göran Kecklund tipsar också om att vara mer noggrann med att planera in lustfyllda aktiviteter, som umgänge med vänner, under vintern.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons