Annons

Löfven fick starkt stöd av partistyrelsen

Regeringssonderaren och partiledaren Stefan Löfven har redogjort för det politiska läget inför Socialdemokraternas partistyrelse. - Han har ett mycket starkt stöd, säger gruppledaren Anders Ygeman till TT.(TT)
Publicerad 1 december 2018

När regeringsfrågan är som hetast avslutade Socialdemokraternas partistyrelse på lördagen ett tvådagarsmöte på partiets kursgård Bommersvik i Sörmland.

Huvudsyftet med det sedan länge inplanerade mötet var nästa års S-kongress och val till EU-parlamentet. Men självklart avhandlades även det pågående försöket till regeringsbildning.

Annons

Centerpartiet och Liberalerna har i veckan lagt fram omfattande kravlistor för att kunna tänka sig att stödja en S-regering under Stefan Löfven.

"God stämning"

Enligt Svenska Dagbladet skulle partiledaren presentera kravlistorna för partistyrelsen och partiets sidoorganisationer, för en avstämning av läget inom Socialdemokraterna.

Partiets gruppledare i riksdagen Anders Ygeman om Stefan Löfvens dragning:

””
””

En definitionsfråga

TT: Är det korrekt att beskriva det som att förhandlingar har inletts med Centern och Liberalerna?

””
””

Senast på måndag ska Stefan Löfven berätta för talmannen hur hans regeringsunderlag är tänkt att se ut. På lördagen fanns inget besked om han avser att be talmannen om mer tid för att få ihop pusslet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons