Annons

Bolund stödjer språkrören

Tiden kan snart vara ute för Miljöpartiets språkrör. Men nu ställer sig ytterligare ett tungt namn på språkrörens sida. - Jag har varit väldigt tydlig med att jag står bakom Åsa och Gustav som språkrör i Miljöpartiet, säger finansmarknadsministern Per Bolund.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Miljöpartiets Norrbottensdistrikt har nominerat Per Bolund som nytt språkrör efter Gustav Fridolin. Huruvida han står till förfogande om Fridolin och Romson väljer att kliva av vill han inte svara på.

””

Romson: Vi har varit otydliga

Annons

Både Åsa Romson och Gustav Fridolin har sagt att de vill leda Miljöpartiet ut ur krisen och igenom nystarten. Enligt Åsa Romson är det viktigaste med nystarten att tydligt visa att partiet tagit tag i värderingsfrågan, miljö- och klimatfrågorna och att visa att Miljöpartiet är ett parti som tar ansvar i regeringsposition.

””

Flera debattinlägg

Samtidigt som partiets valberedning arbetar med att ta fram de bäst lämpande kandidaterna till språkrörsposterna så har Åsa Romson de senaste dagarna skrivit ett par debattinlägg om partiets nystart och dess gröna politik. I sitt debattinlägg i Dagens Nyheter ville hon tydligöra att partiet har inriktat sitt regeringsarbete på miljö- och klimatfrågorna.

””

Det är oklart vad Åsa Romson kommer att göra om Miljöpartiets valberedning föreslår att hon byts ut som språkrör på partikongressen som inleds den 13 maj. Till TT säger hon att det är en "för tidig fråga", hon berättar däremot att hon de senaste dagarna varit i kontakt med valberedningen och att hon har en viss bild av hur stödet för henne ser ut i partiet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons