Annons

Rekordsmugglare dömd till fängelse

Sex och ett halvt års fängelse och utvisning blir straffet för den största kända heroinsmugglingen till Sverige under 2000-talet. Domen i Helsingborgs tingsrätt gäller en 43-årig man som i slutet av oktober förra året försökte föra in 17 kilo heroin, som han gömt i ett lönnfack i bilen.(TT)
Publicerad 2 juni 2015

Sex och ett halvt års fängelse och utvisning blir straffet för den största kända heroinsmugglingen till Sverige under 2000-talet. Domen i Helsingborgs tingsrätt gäller en 43-årig man som i slutet av oktober förra året försökte föra in 17 kilo heroin, som han gömt i ett lönnfack i bilen.

Han döms för grov narkotikasmuggling. Själv har han erkänt narkotikasmuggling av normalgraden - inför domstolen har han sagt att han trodde att det var hasch han smugglade, inte heroin. Men tingsrätten tror honom inte. Narkotikan hade han hämtat i Nederländerna och avsikten var att transportera den vidare till Norge. Enligt tullen är heroinet värt cirka 17 miljoner kronor i missbrukarledet. Förra året beslagtogs totalt 22 kilo heroin av Tullverket och året dessförinnan sex kilo.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons