GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordår för springmask

Tarmparasiten springmask drabbar allt fler och framför allt barn i olika åldrar. Antalet drabbade har ökat explosionsartat de senaste åren och 2018 spås bli ett rekordår, rapporterar P4 Halland. - Det verkar som att det är mer än på väldigt länge.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Tarmparasiten springmask drabbar allt fler och framför allt barn i olika åldrar. Antalet drabbade har ökat explosionsartat de senaste åren och 2018 spås bli ett rekordår, rapporterar P4 Halland.

””

Ökningen har Johan Lindh konstaterat bland annat genom att undersöka antalet sökningar på springmask på nätet och följa försäljningen av de läkemedel som finns mot springmask.

Just nu är det enda receptfria läkemedlet mot springmask slut på apoteken, först i mitten av oktober väntas leveranserna komma i gång igen. Det finns dock receptbelagda läkemedel.

TT