Annons

Par utsattes för tortyr och våldtäkt

Ett par boende i en ort i Härnösands kommun misshandlades på ett tortyrliknande sätt och våldtogs i början av september, enligt åklagaren. Nu åtalas två män i 25-årsåldern, skriver Allehanda.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Ett par boende i en ort i Härnösands kommun misshandlades på ett tortyrliknande sätt och våldtogs i början av september, enligt åklagaren. Nu åtalas två män i 25-årsåldern, skriver Allehanda.

Männen tvingade sig in i parets bostad och misshandlade mannen i paret under flera timmar, bland annat genom att bränna, rispa och hugga honom med en köttyxa samt slå honom med en käpp.

Annons

Enligt åtalet tvingades han också dricka såpa, klä av sig naken, dödshotades och fick höra att han skulle våldtas.

Medan mannen tvingades se på våldtog en av de misstänkta männen hans flickvän och förgrep sig på henne med våld. Den misstänkte åtalas för rad brott, däribland grov våldtäkt, grovt hemfridsbrott och grov misshandel, enligt Allehanda.

Den andra mannen åtalas för medhjälp till grov våldtäkt, grovt hemfridsbrott, grov misshandel, grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång. Hur de båda ställer sig till anklagelserna är oklart.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons