Annons

Varning för halka efter snöoväder

Vädrets makter har slagit hårt mot Stockholmstrafiken. Snön efter rekordsnöfallet har börjat smälta och det är risk för halka när temperaturen sjunker igen. Även tågtrafiken har drabbats av fortsatta störningar.(TT)
Publicerad 10 november 2016

Det är fortfarande trafikproblem i och omkring Stockholm efter onsdagens kraftiga snöfall.

””

Essingeleden i södergående riktning mellan Norrtull och Kristineberg stängdes under torsdagseftermiddagen på grund av snöröjning. Vägsträckan öppnades tidigt på kvällen, men flera körfält är fortfarande avstängda för trafik. Det är oklart när vägen kan trafikeras normalt.

Annons

Inställda avgångar

Snöfallet i onsdags ledde även till fortsatta störningar för tågtrafiken till och från Stockholm central. Fram till klockan 18 hade 35 avgångar ställts in under dagen.

””

Under dagen har det varit plusgrader i stora delar av länet, men temperaturen har börjat sjunka och Trafikverket varnar för halka och besvärligt väglag.

Onsdagens snökanon laddade ur med 39 centimeter snö över Stockholm på onsdagen. Det är nytt rekord, med råge, för snöfall över staden i november. Den tidigare toppnoteringen var på 29 centimeter och uppmättes 1985 och 2004.

Stopp och köer

Och den superrejäla snöladdningen fick konsekvenser för trafiken som dröjer sig kvar. På flera av de viktigaste trafiklederna kring och in mot Stockholm fastnar fortfarande fordon till och från och bidrar till att det blir stopp och köer.

Kollektivtrafiken har också fortsatta problem, även om det inte på långa vägar är lika illa som dagen innan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons