Annons

MP-toppar vill byta ut Åsa Romson

Byt ut Miljöpartiets språkrör Åsa Romson mot Isabella Lövin, anser riksdagsledamoten Karin Svensson Smith. Ersätt Fridolin också, tycker Anna Eriksson, MP:s ordförande i Norrbotten. Tidsfristen för att föreslå utmanare till Miljöpartiets ledare Gustav Fridolin och Åsa Romson gick ut i går.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Tidsfristen för att föreslå utmanare till Miljöpartiets ledare Gustav Fridolin och Åsa Romson gick ut i går. I samma veva förklarade Karin Svensson Smith i SVT:s Agenda varför hon tycker att biståndsminister Lövin bör ersätta Romson.

””
””

"Grävt sin grop"

Annons

Anna Eriksson, distriktsordförande för MP i Norrbotten, håller med om skiftet Romson-Lövin, men inte om Fridolin. Även han bör bytas ut, sade hon i Agenda.

””

De sittande språkrörens framtid avgörs vid MP:s kongress, som inleds den 13 maj, men partiets valberedning vill inte kommentera förslagen som eventuellt har kommit in.

Sjunkande stöd

"Vad som sägs av medlemmar och partiorganisationer till valberedningen stannar mellan oss", skriver Joakim Larsson, sammankallande i MP:s valberedning, i ett sms till TT.

Miljöpartiets stöd har sjunkit i opinionsmätningarna efter den senaste tidens turbulens, och Fridolin och Romson sade sig nyligen vara redo att lämna sina poster om det kommer förslag på andra med bättre förutsättningar att leda partiet.

En del distrikt har uttalat stöd för de nuvarande språkrören medan många inte vill diskutera frågan offentligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons