Annons

Ygeman populärast på nytt

Inrikesminister Anders Ygeman är liksom tidigare den populäraste av regeringens ministrar. Samtidigt är kännedomen om många ministrar mycket låg, visar en opinionsmätning genomförd av Novus. Störst förtroende hos befolkningen har Anders Ygeman.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Störst förtroende hos befolkningen har Anders Ygeman. 41 procent säger sig ha ganska eller ett mycket högt förtroende för honom. Näst populärast är utrikesminister Margot Wallström följt av statsminister Stefan Löfven. Han har förtroende av 25 procent av de tillfrågade.

Undersökningen visar också att många ministrar är relativt okända bland befolkningen. Åtta av ministrarna känner varannan svensk inte till.

Annons

Förtroendet för regeringen som helhet är i stort sett oförändrat sedan början av året, trots den senaste tidens turbulens kring Miljöpartiet.

Av de 1 002 tillfrågade säger 22 procent att de har ganska eller mycket högt förtroende för regeringen. Motsvarande siffra i januari i år var 19 procent. Dock är det en stor skillnad jämfört med oktober 2014 då 31 procent sade sig ha ganska eller mycket högt förtroende för regeringen.

Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel på ett riksrepresentativt urval på åldern 18-79 år under perioden 5-9 maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons