Annons

Tolvåring försvunnen i två dygn

Sökandet efter den tolvårige pojke som försvunnit i Falkenberg fortsätter. Hundratals människor hjälper till och letar efter pojken, som sågs senast i tisdags eftermiddag. Under torsdagen fortsatte sökandet efter pojken med Downs syndrom.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Under torsdagen fortsatte sökandet efter pojken med Downs syndrom. Polisen vill inte gå in på detaljer när det gäller eventuella framsteg,

””

Polisen har inlett en förundersökning om människorov. Syftet är att kunna genomföra vissa utredningsåtgärder.

””
Annons

Under dagen har bland annat dykningarna genomförts. På eftermiddagen stoppades tågtrafiken under en stund medan en tågtunnel söktes av.

””

Han säger att sökarbetet kommer att fortsätta hela natten.

Sent på eftermiddagen infördes ett flygförbud över Falkenberg. Förbudet, som gäller fram till den 13 november, införs för att polisen ska kunna söka med helikopter och drönare utan att bli störda.

Mängder av frivilliga

Missing people var under natten ute med cirka 700 personer för att leta efter tolvåringen som försvann under en hundpromenad i sitt hemområde. Sökandet är främst inriktat på Falkenberg, men polisen följer även upp tips från andra håll.

””

Under torsdagen anlände hela tiden fler och fler människor till samlingsplatsen vid en fotbollsarena i Falkenberg för att hjälpa till.

””

De gula västarna från människor som hjälper till i sökandet syntes tydligt i dimman som lagt sig över Falkenberg. Missing people har samlat många frivilliga i trakten och den tolvårige pojkens hemområde. En av dem som är med och letar är pensionären Ronny Isaksson.

””
””

Ökad beredskap

Letandet efter pojken utgår från ett system som kallas MSO (Managing search operations) där ett sökområde delas in i sektorer. Därefter går man igenom området med hjälp av olika sökinsatser, allt från helikoptrar till skallgång.

Falkenbergs kommun har ökat beredskapen i barn- och elevhälsan för att möta eventuell oro och frågor från barn och elever i förskolorna och skolorna. Samtidigt har flera kommunanställda valt att delta i sökandet efter pojken.

Annons

"Det finns ett oerhört stort engagemang kring sökandet och det stöttar vi. Därför har jag meddelat våra skolledare att det är okej att låta våra medarbetare delta i sökandet under arbetstid. Allt under förutsättning att vi kan ta hand om våra elever och barn i verksamheterna", säger Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenbergs kommun, i ett pressmeddelande.

Den som vet var pojken är eller har andra uppgifter uppmanas att höra av sig till polisen. Han var klädd i en klarblå jacka med luva och svarta skor med reflex vid försvinnandet. Han har blont hår som går till öronen och är cirka 140 centimeter lång med smal kroppsbyggnad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons