Annons

Nazister åtalas för misshandel i Almedalen

Två män med kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen åtalas för brott begångna under Almedalsveckan på Gotland i somras. En av männen misstänkts ha angripit en kvinna som med en regnbågsflagga protesterade mot nazisternas närvaro i Almedalen.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Två män med kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen åtalas för brott begångna under Almedalsveckan på Gotland i somras.

En av männen misstänkts ha angripit en kvinna som med en regnbågsflagga protesterade mot nazisternas närvaro i Almedalen. Mannen ska ha knuffat henne så att hon föll omkull och ådrog sig lättare skador. När polis ingrep ska den andre mannen ha försökt hjälpa sin kamrat för att denne skulle undgå att bli gripen.

Annons

Männen åtalas för misshandel respektive försök till främjande av flykt. I åtalet står att motivet för misshandeln var att kränka kvinnan "eller annan grupp av personer på grund av sexuell läggning eller liknande omständighet".

Männen är båda i 20-årsåldern och har tidigare dömts för brott som misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons