Annons

Mjöl även på stenåldern?

Att äta på samma sätt som stenåldersmänniskorna - alltså undvika spannmålsprodukter och raffinerat socker till förmån för kött, fisk, frukt, grönsaker och nötter - har blivit populärt på senare år. Men frågan är hur rätt vi har i vår bild av vad de satte i sig på stenåldern?(TT)
Publicerad 8 september 2015
Att äta på samma sätt som stenåldersmänniskorna - alltså undvika spannmålsprodukter och raffinerat socker till förmån för kött, fisk, frukt, grönsaker och nötter - har blivit populärt på senare år. Men frågan är hur rätt vi har i vår bild av vad de satt
Att äta på samma sätt som stenåldersmänniskorna - alltså undvika spannmålsprodukter och raffinerat socker till förmån för kött, fisk, frukt, grönsaker och nötter - har blivit populärt på senare år. Men frågan är hur rätt vi har i vår bild av vad de satt

Att äta på samma sätt som stenåldersmänniskorna - alltså undvika spannmålsprodukter och raffinerat socker till förmån för kött, fisk, frukt, grönsaker och nötter - har blivit populärt på senare år. Men frågan är hur rätt vi har i vår bild av vad de satte i sig på stenåldern? Nu har italienska arkeologer nämligen gjort fynd som de anser visar att människor i Italien tillverkade någon form av mjöl redan för 30 000 år sedan, rapporterar SR Vetenskapsradion.

I Pagliccigrottan på Italiens sydöstra kust har forskarna hittat ett verktyg som de tror är en mortelstav, på vilken det finns små stärkelsekorn som påminner om dagens havre. Om forskarna har rätt i sina slutsatser är det ett av de äldsta bevisen för hur människor redan på stenåldern kunde behandla växter i flera steg för att få mat, skriver Vetenskapsradion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons