Annons

Moderaterna vill ha svar från Lövin

Moderaterna vill att miljöminister Isabella Lövin (MP) kommer till riksdagens miljöutskott för att svara på frågor om Maria Wetterstrands uppdrag att leda flygbränsleutredningen. Själv säger Wetterstrand att hon inte ångrar någonting.(TT)
Publicerad 6 mars 2019
””

Hon vill att Isabella Lövin svarar på vilka rutiner som finns på departementet när utredare utses, och på hur de nu ska ses över.

””

"Mer transparent"

Annons

Kritiken har varit hård mot Maria Wetterstrands uppdrag att leda flygbränsleutredningen, som föreslår en obligatorisk inblandning av biobränsle. Samtidigt som hon ledde utredningen satt hon i styrelsen för ett bolag som forskar på biobränsleområdet, och ägde även aktier i bolaget.

””

Maria Wetterstrand säger att diskussionen som uppstått är väntad, intressant och relevant.

””

Maria Wetterstrand säger att hon berättade om sitt styrelseuppdrag för miljö- och energidepartementet innan hon tog på sig uppdraget att leda utredningen.

Först när det i början av februari beslutades att bolaget skulle utvecklas mer mot flygbränslehållet såg hon anledning att koppla ihop utredningsuppdraget med bolaget. Då började hon fundera på sina dubbla stolar, och berättade om sitt aktieinnehav.

””

"Klantig tillsättning"

Hon ser inte heller att hennes utredningsuppdrag kan ha påverkat bolagets beslut att rikta in sig på flygbränsle.

””

Tina Acketoft är Liberalernas ledamot i miljöutskottet. Hon välkomnar att Sverigedemokraterna lämnat in en KU-anmälan, så att det granskas vad Isabella Lövin kände till när Wetterstrand tillsattes.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons