Annons

Man åtalas för handgranatsattack

En 46-årig man åtalas för inblandning i en handgranatsattack mot en byggnad i Kalmar där det planerades för ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Mannen åtalas även för innehav av flera automatvapen, skriver polisen i region syd i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

En 46-årig man åtalas för inblandning i en handgranatsattack mot en byggnad i Kalmar där det planerades för ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Mannen åtalas även för innehav av flera automatvapen, skriver polisen i region syd i ett pressmeddelande.

Mannen är misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott och medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse. I sin bostad ska han ha förfogat över ett antal handgranater och en av dem ska ha använts vid explosionen vid byggnaden, skriver P4 Kalmar. Dna från 46-åringen hittades på delar av en granat som hittades på platsen.

Annons

Det var i mitten av november i fjol som en granat detonerade vid byggnaden. Polisen blev tidigt intresserad av mannen i utredningen och vid spaning mot honom greps han när han försökte gömma ett automatvapen i skogen utanför Nybro, väster om Kalmar. I en förnyad husrannsakan till en vän till mannen hittades tre vapen till gömda bakom en vägg i ett garage.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons