Annons

Hot om automatvapen mot Malmö universitet

Mejlet som ledde till en dags stängning av Malmö universitet innehöll hot om bomber och automatvapen. Brevet var skrivet på engelska och avsändaren är fortfarande okänd, rapporterar TV 4 Nyheterna och Sydsvenskan. "Vi har sett hur den här skolan arbetar och Allah ogillar det!(TT)
Publicerad 9 januari 2018

"Vi har sett hur den här skolan arbetar och Allah ogillar det!" står det i mejlet som nådde universitetet den 29 december. I brevet beskrivs hur terrorister utrustade med hemmagjorda bomber ska döda, våldta och tortera alla icke-muslimska studenter.

Terrorforskare Magnus Ranstorp vid Försvarshögskolan tror inte att IS- eller al Qaidainfluerade grupper ligger bakom. De brukar aldrig förvarna, inte heller ensamagerande terrorister. Han spekulerar i att avsändaren kan vara en person som vill slippa en tentamen, skriver Sydsvenskan.

Annons

Malmö universitet höll stängt i måndags, men nu har verksamheten återupptagits. I området är det fortsatt förstärkt tillsyn och tillträdesbegränsningar, skriver Malmö universitet på sin hemsida.

I ett uttalande säger rektor Kerstin Tham att hon har förståelse om personal och studenter känner oro:

"Den som behöver prata med någon ska naturligtvis vända sig till Studenthälsan eller företagshälsovården".

Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp och en förundersökning pågår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons