Annons

M större än S i ny mätning

Moderaterna har passerat Socialdemokraterna och är största parti i en ny opinionsmätning. - Väljarna ser att Stefan Löfven sviker vallöften, säger partisekreterare Tomas Tobé (M). S tappar 1,8 procentenheter till 25,9 procent i undersökningen, som gjorts för Expressen av Demoskop.(TT)
Publicerad 8 juni 2015

S tappar 1,8 procentenheter till 25,9 procent i undersökningen, som gjorts för Expressen av Demoskop. Stödet är det tredje lägsta som Demoskop uppmätt för partiet. M ökar marginellt till 26,1 procent.

””

Vill ha förändring

Annons

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin säger att hon läser in "en otålighet i de här siffrorna", och att det har varit en unik situation då regeringen styrt på någon annans budget.

””

S-märkta statsvetaren Marja Lemne tycker att Jämtins förklaring är "en dålig ursäkt".

””

"Lång resa"

I mätningen får de fyra allianspartierna tillsammans 41,8 procent, vilket är en ökning med 0,3 procentenheter. Men då har Kristdemokraterna åter hamnat under riksdagsspärren, genom att backa med 0,5 procentenheter till 3,7 procent.

De tre rödgröna partierna får tillsammans 39,5 procent, och Sverigedemokraterna ökar 0,7 procentenheter till 15,7 procent.

Men inga förändringar i undersökningen är statistiskt säkra.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons