Annons

Löfven rasar mot nazister i Almedalen

Nazisterna fortsätter att oroa under den pågående politikerveckan i Almedalen. En kvinna skadades lindrigt i en ny incident på torsdagen. Statsminister Stefan Löfven (S) är mycket kritisk till nazisternas tydliga närvaro. - Det är dags att göra något rejält åt detta.(TT)
Publicerad 5 juli 2018
””
””

En man sitter anhållen Visby misstänkt för en misshandel med hatbrottsmotiv på onsdagskvällen.

Tre kvinnor fick syn på en grupp män som de identifierade som medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Bråk uppstod när kvinnorna började protestera med en regnbågsflagga och slagord. En kvinna for i marken när hon "rugbytacklats" av en av männen, som omedelbart greps av en civilklädd polis, skriver Aftonbladet.

””
Annons

Kvinna ramlade

En ny händelse inträffade på torsdagseftermiddagen när NMR-medlemmar dök upp vid Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält.

””

Polisen bekräftar.

””

Lööfs tal avbröts

Många har uttryckt oro över att NMR tillåts närvara - och störa, som när Centerledaren Annie Lööfs tal avbröts en stund i onsdags.

Finansminister Magdalena Andersson (S) lyfter fram att nazisternas ständiga filmande och fotograferande av folk också får människor att tveka om de ska våga delta på seminarier eller i annan politisk eller demokratisk verksamhet.

””
””

"Du får låta"

Polisen vill inte kommentera om den anhållne mannen är medlem i den nazistiska organisationen eller inte.

””

TT: Kan den här typen av händelser påverka NMR:s mötestillstånd?

””

Skagerlind säger att det är noga prövat vad som tillåts vid exempelvis en motdemonstration.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons