Annons

Våldtog och mördade kvinna - nu väcks åtal

Under pistolhot våldtogs och knivskars en kvinna till döds vid en gång- och cykeltunnel i Fagersta i juli i år. Nu väcks åtal mot en 28-årig man som erkänt mordet. Kvinnan hittades mycket svårt skadad vid en viadukt en tidig morgon i slutet av juli.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Kvinnan hittades mycket svårt skadad vid en viadukt en tidig morgon i slutet av juli. Hon avled innan hon hann föras till sjukhus.

En 28-årig man misstänks ha mördat och våldtagit kvinnan i viadukten tillsammans med en minderårig pojke. Enligt åklagaren ska det inte ha funnits några kopplingar mellan offret och gärningsmännen.

””
Annons

Rättpsykiatrisk undersökning klar

Den första paragraf 7-undersökningen visade att den 28-årige mannen kan ha haft en allvarlig psykisk störning vid gärningen. En större rättspsykiatrisk undersökning har gjorts och är nu klar.

””

Den minderårige pojken misstänks för inblandning i den grova våldtäkten. Eftersom han inte är straffmyndig väcks inget åtal mot honom. Enligt Åklagarmyndigheten finns inte förutsättningar för en så kallad bevistalan, en åtgärd som vidtas när minderåriga utreds för brott för att fastställa vad som har hänt, utan att det leder till någon rättslig påföljd.

Oklart motiv

Enligt åklagaren har ett motiv inte helt kunnat fastställas.

””

Enligt stämningsansökan bedöms brottet som grovt dels för att det rör sig om två maskerade och pistolbeväpnade gärningsmän som deltagit i övergreppen och mordet. De ska ha även ha visat stor hänsynslöshet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons