Annons

Knivman sköts av polis - döms till vård

En 33-årig man hotade polisen vid tågstationen i Hallsberg. Syftet var inte att skada poliserna utan att bli skjuten. Nu döms mannen till rättspsykiatrisk vård, skriver lokala medier. Det var på juldagen förra året som händelsen inträffade på en inglasad bro över järnvägsspåret i Hallsberg.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

En 33-årig man hotade polisen vid tågstationen i Hallsberg. Syftet var inte att skada poliserna utan att bli skjuten. Nu döms mannen till rättspsykiatrisk vård, skriver lokala medier.

Det var på juldagen förra året som händelsen inträffade på en inglasad bro över järnvägsspåret i Hallsberg. Mannen hade strax innan ringt till SOS och berättat att han hörde röster och att han planerade att hugga människor.

Annons

"Dom säger gå och hugg ihjäl folk och jag tänker att tågstationen är bästa stället. Många är på tågstationen så jag kan hugga ihjäl hur många som helst", sade mannen i samtalet enligt Nerikes Allehanda.

När polisen kom dit uppmanade de mannen att lägga ifrån sig kniven. Han fortsatte att gå mot de tre poliserna och då sköts han i benet. I förhör har mannen sagt att han ville bli ihjälskjuten.

Tingsrätten slog för fyra veckor sedan fast att mannen gjort sig skyldig till grovt hot mot tjänsteman och nu har han genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och döms till vård.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons