Annons

Hovrättsdom mot Dalbyfallet

I dag faller hovrättsdomen mot den man som kastade ner sin fru och parets gemensamma barn från en klippa i Dalby. Efter fallet fortsatte 31-åringen att brutalt misshandla familjemedlemmarna tills de båda var döda. Tingsrätten i Malmö dömde mannen till livstids fängelse för dubbelmordet.(TT)
Publicerad 3 september 2015

I dag faller hovrättsdomen mot den man som kastade ner sin fru och parets gemensamma barn från en klippa i Dalby. Efter fallet fortsatte 31-åringen att brutalt misshandla familjemedlemmarna tills de båda var döda.

Tingsrätten i Malmö dömde mannen till livstids fängelse för dubbelmordet. Men i hovrätten har den åtalade i stället bett om att få dömas till rättpsykiatrisk vård. Under förhandlingarna berättade 31-åringen bland annat att han plågats av tvångstankar om att döda familjen.

Annons

En första rättpsykiatrisk undersökning visade att mannen led av en allvarlig psykisk störning. Men det utlåtandet omkullkastades av ett yttrande från Socialstyrelsens rättsliga råd.

I hovrätten har mannens försvare kallat flera expertvittnen för att övertyga domstolen om att mannen bör dömas till vård.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons