Annons

Här marscherar arbetarrörelsen i dag

Medan regeringspartnern Miljöpartiet krishanterar bröstar Socialdemokraterna och stödpartiet V i dag upp under traditionsenliga förstamajfiranden runt om i landet. Samtidigt har polisen laddat för oroligheter när nazister marscherar i Borlänge.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

Förstamajfirandet i Stockholm inleddes under strålande sol vid Katarinavägen i Stockholm på lördagsmorgonen. Ett hundratal personer samlades vid minnesmärket La Mano för att hedra de svenskar som stupade under spanska inbördeskriget.

Statsminister Stefan Löfven väntas hålla sitt förstamajtal på Götaplatsen i Göteborg klockan 16.30, under Socialdemokraternas paroll "Tillsammans för Sverige". Och flera S-ministrar talar i en rad olika städer - däribland utrikesminister Margot Wallström i Norrköping och Linköping och finansminister Magdalena Andersson i Umeå.

Annons

I Borlänge finns försvarsminister Peter Hultqvist och Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism och för detta S-ledare.

Där har även nazistiska Nordiska motståndsrörelsen fått demonstrationstillstånd av polisen, som laddat för eventuella oroligheter. Bemanningen har ökats rejält - 70 poliser flögs in med ett Herkulesplan från Skåne under gårdagskvällen, enligt Aftonbladet.

Nätverket Dalarna mot rasism arrangerar en motdemonstration och Svenska kyrkan har meddelat att man kommer att ringa i kyrkklockorna som en markering mot nazisterna.

Även Vänsterpartiet håller manifestationer runt om i landet. Bland annat talar V-ledaren Jonas Sjöstedt klockan 13.30 på Stortorget i Lund.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons