Annons

Fylla och bråk - men ovanligt lugnt

I vanlig ordning innebar valborgsfirandet en hel del arbete för polisen, med fylla och bråk runt om i landet. Men i de beryktade studentstäderna var det relativt lugnt.(TT)
Publicerad 1 maj 2016

En person fick föras till sjukhus med brännskador efter att ha börjat brinna vid en valborgseld i Bandhagen i södra Stockholm vid 21-tiden. Senare under natten knivhöggs en man i ryggen, till synes helt oprovocerat, på en krog inne i centrala Stockholm.

””

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador.

Annons

Mycket fylla

Totalt omhändertogs ett 70-tal personer för fylla i Stockholmsområdet. I Norrbotten landade siffran på drygt 20 omhändertagna under valborgsdygnet. En kraftigt berusad man greps och anhölls senare för våld mot tjänsteman efter att ha skallat en polis som försökt omhänderta honom i Boden.

””

I Falun flög en avfyrad fyrverkeripjäs in i en lägenhet, där den exploderade, rapporterar SVT Nyheter. Som tur var skadades ingen då lägenheten var tom.

I Åseda fick en person föras till sjukhus efter att ha angripits med yxa vid ett bråk under en lägenhetsfest, rapporterar P4 Kronoberg. En person har gripits för mordförsök och ytterligare en för misshandel.

Skötsamma

På flera håll i landet gick valborgsfirandet dock relativt lugnt till. I studentstaden Lund skedde en väskstöld och två lindrigare misshandelsfall.

I Uppsala, där omkring 100 000 personer beräknades ha varit ute i rörelse under firandet, greps två personer för misshandel, men släpptes senare efter förhör. 125 personer omhändertogs för fylleri.

””

Även i Halland, Dalarna och Västernorrland beskriver polisen kvällen och natten som odramatisk.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons