Annons

Tåg och bussar står stilla i kylan

Den stränga kylan i Norrbotten slår mot bussar och tåg. Temperaturen har varit nere under 40 minusgrader. Norrtåg har ställt in alla avgångar på sträckan Luleå-Kiruna fram till sen eftermiddag och det blir ingen ersättningstrafik i rådande väderläge.(TT)
Publicerad 5 januari 2017

Den stränga kylan i Norrbotten slår mot bussar och tåg. Temperaturen har varit nere under 40 minusgrader.

Norrtåg har ställt in alla avgångar på sträckan Luleå-Kiruna fram till sen eftermiddag och det blir ingen ersättningstrafik i rådande väderläge.

Annons

Inga tåg går längs malmbanan mellan Luleå och Narvik i Norge förrän tidigast vid klockan 18 i kväll, uppger Trafikverket för Ekot. Samtidigt har Länstrafiken Norrbotten ställt in ett antal bussturer på grund av kylan.

I går fastnade ett tåg som blivit strömlöst i nästan 40 graders kyla utanför Nattavaara. Passagerarna blev sittande i kylan och mörkret.

Vid 20-tiden anlände ett hjälplok som kunde knuffa tillbaka tåget tillbaka till Nattavaara där de huttrande passagerarna fick värma sig på ortens församlingsgård. Under morgonen kunde tåget bogseras vidare och anlände till sin destination i Luleå vid sextiden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons