Annons

Fler vill att kronprinsessan ska ta över

Tiden är snart inne för kronprinsessan Victoria att ta över tronen, anser svenska folket enligt en ny enkätundersökning. Svensk Damtidning har låtit Sifo intervjua 1 128 personer och närmare en tredjedel, 34 procent, tycker att kronprinsessan bör ta över inom fem till tio år.(TT)
Publicerad 7 mars 2018

Tiden är snart inne för kronprinsessan Victoria att ta över tronen, anser svenska folket enligt en ny enkätundersökning.

Svensk Damtidning har låtit Sifo intervjua 1 128 personer och närmare en tredjedel, 34 procent, tycker att kronprinsessan bör ta över inom fem till tio år. Drygt en fjärdedel tycker att det ska ske vid kungens bortgång.

Annons

Var femte svarande säger dock att tronskiftet bör ske redan inom ett år, nästan en fördubbling jämfört med förra årets mätning.

Närmare hälften svarar ja på frågan om svenska pensionsregler ska gälla även för kungligheter, det vill säga att man har rätt att arbeta kvar till 67 års ålder. Ungefär en fjärdedel svarar nej.

Vem i kungafamiljen skulle folket vilja vara för en dag? På den frågan svarar 17 procent kronprinsessan Victoria, och strax efter kommer kungen med 11 procent. Men flest, 32 procent, svarar att de inte skulle vilja vara någon alls i kungafamiljen, inte ens för en dag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons