Annons

Fittja-män hoppas på raderad mobilfilm

Ytterligare en mobiltelefon har blivit aktuell när det gäller den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja. En raderad filmsnutt i telefonen visar att ingen våldtäkt begåtts, uppger en av de misstänktas advokater för Expressen.(TT)
Publicerad 5 januari 2018

Ytterligare en mobiltelefon har blivit aktuell när det gäller den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja. En raderad filmsnutt i telefonen visar att ingen våldtäkt begåtts, uppger en av de misstänktas advokater för Expressen.

Telefonen har inte lämnats till åklagaren utan till ett privat företag som ska försöka återskapa det raderade materialet.

””
Annons

Två andra telefoner, tillhöriga två av de åtalade, har tidigare skickats till Tyskland där man med ny teknik hoppas kunna analysera innehållet. De misstänkta har inte velat lämna ut pin-koderna till telefonerna.

Sammanlagt fem män åtalades i målet, tre av dem för grov våldtäkt och två för medhjälp till brottet. Alla friades av Södertörns tingsrätt strax före jul, men domstolen kritiserade i hårda ordalag polisutredningen. Domen har överklagats av åklagaren och kvinnans målsägarbiträde har för avsikt att också göra det.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons