Annons

Mördare avslöjad i titthål - döms till 16 år

Genom titthålet i sin dörr såg en granne hur en 34-årig man avfyrade sin revolver. Vittnesmålet blev avgörande för rättens bedömning och mannen döms till 16 års fängelse för mord i Limmared. Under 42 timmar i augusti förra året begicks en rad brott i Borås, Limmared och Herrljunga.(TT)
Publicerad 11 januari 2018

Under 42 timmar i augusti förra året begicks en rad brott i Borås, Limmared och Herrljunga. Samtliga inblandade var påverkade av droger eller läkemedel och mordet har anknytning till handel med narkotika.

Två män har stått åtalade för mordet som skedde i en trappuppgång i Limmared och rätten har haft i uppgift att ta ställning till vem av dem som avlossade det dödande skottet.

Annons

Avgörande har varit vittnet som såg skjutningen genom titthålet i sin dörr. Identifikationen av 34-åringen anser Alingsås tingsrätt är tydlig och den andre mannen frikänns därför helt från mordmisstanken.

Åtta åtalspunkter

Totalt fälls 34-åringen av Alingsås tingsrätt på åtta åtalspunkter, förutom mord också för grovt vapenbrott, grovt olaga hot, misshandel, dopningsbrott, stöld och rattfylleri. Samtidigt frias han från försök till mord, försök till grov misshandel och grovt olaga hot.

””

Övervägar att överklaga

Rätten konstaterar att straffvärdet för mordet är 14 års fängelse. Men sammanvägt med de andra brotten och det faktum att 34-åringen var villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff kom rätten fram till ett straff på 16 år.

””

Tre andra personer som också har stått åtalade döms till kortare fängelsestraff eller skyddstillsyn för ett mindre antal brott, däribland rattfylleri, narkotikabrott och stöld.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons