Annons

Chiles president på Sverigebesök

Chiles president Michelle Bachelet inledde på tisdagen sitt statsbesök i Sverige. Hon tackade för det svenska stödet då många chilenare flydde landets diktatur. Bachelet började sitt tre dagar långa statsbesök med att hälsas välkommen av kungen och med ett möte med statsminister Stefan Löfven.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Bachelet började sitt tre dagar långa statsbesök med att hälsas välkommen av kungen och med ett möte med statsminister Stefan Löfven.

På en presskonferens betonade Löfven och den chilenska presidenten ländernas starka band. De skapades framförallt under diktaturåren på 70-talet då Sverige tog emot många chilenska flyktingar. I dag finns omkring 50 000 svenskar med rötter i Chile.

Annons

Bachelet vill hedra minnet av förre statsministern Olof Palme och den förre ambassadören i Chile Harald Edelstam.

””
””

Vid mötet med Löfven undertecknades en rad samarbetsavtal bland annat om grön teknik, skogsbruk och om utbyte av kunskap och erfarenheter kring sociala frågor och välfärd. Det är, enligt Bachelet, viktigt i Chiles strävan för att minska klyftorna i landet.

Hon skulle senare på dagen besöka Fryshuset i Stockholm för att få information om sociala projekt för unga. Statsbesöket kommer att avslutas i Göteborg på torsdag med bland annat besök på Volvo och en båttur i hamnen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons