Annons

Chef åtalas för sexuellt ofredande

En tidigare chef inom den kommunala förvaltningen i Malmö åtalas för sexuellt ofredande mot en praktikant på en personalfest i höstas. Det var i oktober som festen hölls, en tillställning där Malmö stad bjöd på mat och de som ville dricka alkohol fick bidra med egna pengar.(TT)
Publicerad 9 januari 2017

En tidigare chef inom den kommunala förvaltningen i Malmö åtalas för sexuellt ofredande mot en praktikant på en personalfest i höstas.

Det var i oktober som festen hölls, en tillställning där Malmö stad bjöd på mat och de som ville dricka alkohol fick bidra med egna pengar. Det serverades "bål, vin, öl, groggar, snaps och konjak", skriver Sydsvenskan.

Annons

Den utsatta kvinnliga praktikanten har i förhör berättat om hur mannen, som vid den tidpunkten var förvaltningschef, på festen hade sagt att han hade hjälpt praktikanter till jobb tidigare. Efter det tog han tag i hennes lår, enligt praktikanten. Den åtalade mannen medger i förhör, via sin advokat, att han lagt handen på kvinnans lår, men att han inte hade några sexuella eller brottsliga avsikter, skriver Sydsvenskan. Mannen nekar till brott.

Efter händelsen stängde Malmö stad av mannen från arbetet. I november kom beslutet om att han inte får sparken, men att han dock inte längre får ha direktörsuppdrag utan ska få en annan tjänst inom kommunen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons