Annons

Bytte ut "knark" mot bakpulver

Personal på en av kriminalvårdens anstalter hittade ett kuvert med misstänkt narkotika under ett handfat. Istället för att polisanmäla händelsen byttes det misstänkte pulvret ut mot bakpulver och lades tillbaka på samma plats, vilket kritiseras av justitieombudsmannen.(TT)
Publicerad 9 mars 2015

Personal på en av kriminalvårdens anstalter hittade ett kuvert med misstänkt narkotika under ett handfat. Istället för att polisanmäla händelsen byttes det misstänkte pulvret ut mot bakpulver och lades tillbaka på samma plats, vilket kritiseras av justitieombudsmannen.

Kriminalvårdsanstalten förklarar sitt agerande och följande kroppsvisitering av samtliga intagna, med att de försökte få klarhet i vilka som varit inblandade i den misstänkta narkotikahandeln. Inget misstänkt hittades på någon av de intagna och det misstänkta knarket som skickats i väg på analys visade sig vara läkemedelsubstans som inte var narkotikaklassat.

Annons

JO menar att anstalten gjorde fel när de lät bli att polisanmäla fyndet och när de tog på sig polisens uppgift att utreda brott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons