Annons

Budgetsatsning mot högerextremism

Vänsterpartiet har fått igenom en satsning i vårbudgeten för att förebygga rasism och högerextremism bland gymnasieelever. Tio miljoner kronor ska täcka kostnaden för att utbilda 340 personer enligt den så kallade Kungälvsmodellen, skriver partiet i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 8 april 2016

Vänsterpartiet har fått igenom en satsning i vårbudgeten för att förebygga rasism och högerextremism bland gymnasieelever.

Tio miljoner kronor ska täcka kostnaden för att utbilda 340 personer enligt den så kallade Kungälvsmodellen, skriver partiet i ett pressmeddelande.

Annons

Kungälvsmodellen formades efter mordet på John Hron 1995. Den handlar om ett långsiktigt socialt arbete med utbildningsinsatser för att fånga upp ungdomar som har en intolerant världsbild. Strategin lyfts ofta fram som ett exempel på en fungerande metod.

"Vi känner oss väldigt trygga med att det här är en bra modell för långsiktigt antirasistiskt och socialt arbete i den skolvardag som är så viktig för att forma unga människors värderingar", säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson i Vänsterpartiet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons