Annons

Andersson sågar borgerliga motioner

En avvecklingsplan för det svenska samhällsbygget, kallar finansminister Magdalena Andersson (S) de borgerligas budgetmotioner. Hon och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) beskriver de borgerliga som splittrade, idélösa och oansvariga.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Den förre finansministern Anders Borg (M) hade för vana att kommentera oppositionens budgetmotioner. Hans efterträdare Magdalena Andersson (S) har tagit över traditionen. Och hon spar inte på orden.

Borgerlig splittring

””
Annons

De borgerligas splittring i migrationspolitiken lyfts särskilt fram men också att de borgerliga är idélösa och oförmögna att ompröva politiken. Det är skattesänkningar och nedskärningar inom bostadspolitiken, arbetsmarknadspolitiken, klimatpolitiken och sjukförsäkringen.

Närmast humoristiskt

””

Centerledaren Annie Lööf har svårt att hålla sig för skratt. "Det gränsar till det humoristiska att Andersson och Bolund, ministrar i en svag regering vars två år har varit kantade av kriser och svikna vallöften, alls försöker sig på att jämföra sin regeringsduglighet med Alliansen", säger hon i en skriftlig kommentar.

Moderaternas Ulf Kristersson anser att regeringen inte förstår.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons