Annons

Advokater vill läsa sms till Assange

Julian Assanges advokater vill vid en eventuell ny häktningsförhandling läsa upp sms mellan Wikileaksgrundaren och kvinnan han misstänks ha våldtagit 2010.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Julian Assanges advokater vill vid en eventuell ny häktningsförhandling läsa upp sms mellan Wikileaksgrundaren och kvinnan han misstänks ha våldtagit 2010. De vill visa att "det inte föreligger sannolika skäl för den påstådda brottsmisstanken", skriver Thomas Olsson och Per E Samuelsson till Stockholms tingsrätt.

De påpekar att åklagaren har nekat dem och deras klient de beslagtagna meddelandena, så enda sättet att bedöma bevisningen är att dra dem i rätten.

Annons

"Assange är desperat", skriver kvinnans biträde Elisabeth Massi Fritz till TT. "Det är ingen huvudförhandling som skall hållas."

Assange bör överlämna sig, anser Massi Fritz, som skriver att hennes klient "förtjänar en rättssäker prövning och har väntat alldeles för länge".

Advokaterna vill även få häktningen hävd eftersom en FN-panel anser att Assange är godtyckligt frihetsberövad. Det avfärdas av åklagaren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons