Annons

Åtal väcks mot serievåldtäktsman

Mannen misstänks ha kidnappat en flicka i tonåren som han upprepat och under flera dagar ska ha våldtagit under en resa från Örebro till Stockholm förra året. Nu väcks åtal mot mannen i Örebro tingsrätt. Den 39-årige mannen misstänks för fyra fall av grov våldtäkt, människorov och övergrepp i rättssak.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Den 39-årige mannen misstänks för fyra fall av grov våldtäkt, människorov och övergrepp i rättssak.

Flickan var 17 år när brotten begicks. Enligt åklagaren Christine Chi var de ytligt bekanta med varandra innan de träffades i maj i fjol.

””
Annons

Lyckades fly

Våldtäkterna ska ha skett på ett vandrarhem, på en offentlig toalett, i en lada och i en tom stuga som de båda passerade. I närheten av Stockholm lyckades flickan fly och kunde ta sig hem där hon och familjen larmade polis.

Mannen häktades i sin frånvaro i slutet av maj i fjol och efterlystes internationellt. Han greps i Thailand den 8 juni och fördes till Sverige.

Enligt 39-åringens advokat Anders Bohmansson nekar mannen till de anklagelser som riktas mot honom. Mannen medger att det "har förekommit ett visst sexuellt umgänge", men hävdar att det skett frivillig.

Vansinnesfärd

39-åringen har två gånger tidigare dömts till långa fängelsestraff för grova våldtäkter med inslag av våld och förnedring.

2009 dömdes han för bland annat våldtäkt efter att ha tagit med sig sin dåvarande flickvän och hennes två vänner på en vansinnesfärd genom Småland. Han band flickvännens händer bakom ryggen och hotade de andra kvinnorna med kniv. Vid fyra tillfällen stannade han på avskilda platser och förgrep sig på dem.

Han har även dömts för misshandel, olaga frihetsberövande och sexuellt utnyttjande av minderårig.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons