Annons

16-åring dömd för brutalt rån på köpcenter

En 16-årig pojke döms för ett brutalt rån mot två jämngamla pojkar vid ett köpcenter i Malmö. Två pojkar i 15-årsåldern befann sig i somras på köpcentret Emporia i Malmö, när två för dem okända personer kom fram och tvingade dem från platsen under knivhot.(TT)
Publicerad 7 november 2018

En 16-årig pojke döms för ett brutalt rån mot två jämngamla pojkar vid ett köpcenter i Malmö.

Två pojkar i 15-årsåldern befann sig i somras på köpcentret Emporia i Malmö, när två för dem okända personer kom fram och tvingade dem från platsen under knivhot. De tvingades till ett parkeringshus där de beordrades kyssa den ena gärningsmannens skor. När de inte gjorde det blev de sparkade i ansiktet.

Annons

Därefter blev de rånade och tvingade till att ta ut pengar. Misshandel, hot och förnedring fortsatte sedan i flera timmar. Bland annat brändes båda pojkarna med en cigarett. Delar av förloppet dokumenterades av gärningsmännen och lades ut på sociala medier.

Nu döms en 16-åring av Malmö tingsrätt för rån och övergrepp i rättssak. Han döms till ungdomsvård och ska betala skadestånd till pojkarna. Den andre gärningsmannen har inte lagförts, eftersom han vid händelsen var under 15 år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons