Annons

Vikander gör svensk film på engelska

Den nyblivna Oscarsvinnaren Alicia Vikander är klar för en ny film med regissören Lisa Langseth som hon filmat flera gånger med. Vikander ska spela ena huvudrollen i systerdramat "Euforia" mot den svenskättade franska skådespelerskan Eva Green, skriver Dagens Nyheter.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Den nyblivna Oscarsvinnaren Alicia Vikander är klar för en ny film med regissören Lisa Langseth som hon filmat flera gånger med. Vikander ska spela ena huvudrollen i systerdramat "Euforia" mot den svenskättade franska skådespelerskan Eva Green, skriver Dagens Nyheter.

Filmen görs på engelska och är den första filmen som samproduceras av Vikanders nystartade bolag. Det blir Lisa Langseths första engelskspråkiga film. Alica Vikander fick sitt filmgenombrott i Lisa Langseths film "Till det som är vackert" för fem år sedan. Idén till filmen kommer från Langseth.

Annons

"Jag har väntat på chansen att få jobba med Lisa Langseth igen. 'Euphoria' har ett unikt europeiskt tilltal och ger mig möjlighet att jobba med ett svenskt team tillsammans med mina kolleger i London", säger Alicia Vikander i ett pressmeddelande som citeras av DN.

Eva Green, som har en svensk pappa, fick sitt stora genombrott i Bondfilmen "Casino Royale" och har även synts i filmer som "Dreamers", "300: Rise of an empire" och "Dark shadows".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons