Annons

Veronica Maggio i nuet på nya skivan

Veronica Maggio har tröttnat på nostalgi. På sitt nya album vill hon vara mer ärlig och i nuet. - De här ögonblicksbilderna från förr kändes lite för bleka, jag hittade inget i dem, säger hon. Sedan Veronica Maggio debuterade för tio år sedan har hennes stjärnstatus vuxit för varje album.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Sedan Veronica Maggio debuterade för tio år sedan har hennes stjärnstatus vuxit för varje album. Hennes låtar har spelats en halv miljard gånger på diverse strömningstjänster och i dag är hon en av Sveriges absolut största artister.

Ändå är hon lika nervös som vanligt inför det stundande släppet av nya albumet "Den första är alltid gratis".

””
Annons

Annan stämning

Med framgången kommer också förväntningar. Hon känner att pressen har ökat.

””

Att skivbolaget frågar vilka hon skriver med är kanske inte så konstigt - Veronica Maggio har bytt samarbetspartner för varje album.

Den här gången har hon jobbat med ett helt gäng artister, låtskrivare och producenter. Hon har bland annat skrivit med Niki and the Dove i Frankrike, med Pontus Winnberg i Flen och med Patrik Berger och Markus Krunegård på Mariatorget.

””

"Gammal och tråkigt"

Veronica Maggio berättar att hon sällan har en vision av hur hennes album ska låta. Hon vet oftast bara vad hon har ledsnat på.

””

Samtidigt har hon skrivit en annan typ av texter än tidigare - hon säger själv att de är mer ärliga och här och nu.

””

Är det läskigare att skriva så?

””

Arenaspelning

När albumet väl släpps väntar sedvanligt turnerande som den här gången kröns av något ovanligt. Den 13 augusti gör Veronica Maggio sin första riktiga arenakonsert då hon uppträder på Stockholms stadion.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons