Annons

Tunga bidrag i första semifinalen

Nu drar Eurovision Song Contest i gång på allvar. Under tisdagskvällen avgörs den första semifinalen i Globen. På scenen står bland andra storfavoriten Sergej Lazarev från Ryssland.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Det är 18 länder som tävlar om de tio finalplatserna men förhandssnacket har mest handlat om ett enda bidrag - ryske Sergej Lazarev och hans "You are the only one".

””

Sergej Lazarev har dock haft problem med sitt mycket avancerade nummer under den vecka han har varit på plats i Stockholm. Redan första dagen ramlade han ner från sitt scenbygge och den ryska delegationen har dessutom tyckt att tv-bilden är för mörk.

””
Annons

"Lite pinsamt"

Samtidigt har numret fått kritik då många tycker att det påminner alldeles för mycket om Måns Zelmerlöws "Heroes"-show.

””

Han lyfter i ställer fram Armenien och sångerskan Iveta Mukutjian som sin favorit i den första semifinalen.

””

Finland och Island

Iveta Mukutjian själv säger till TT att hon inte har några förhoppningar utöver att göra ett så bra framträdande som möjligt:

””

Under kvällen tävlar också vårt östra grannland Finland - artisten Sandhja inleder hela tävlingen med sin "Sing it away". De flesta experter tror dock att hon är chanslös ("Finland är en katastrof", lyder ett omdöme).

Island ställer också upp i form av Greta Salóme och "Hear them calling". Det är ett bidrag som många gillar och som lär gå till final, väl där anses det dock vara för konstnärligt för att ha med toppstriden att göra.

Den första semifinalen sänds i SVT1 på tisdag klockan 21.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons