Annons

"The Simpsons" fyller 30

Första gången den gula, tecknade familjen Simpson dök upp på amerikansk tv var den 19 april 1987 som ett kort inslag i "The Tracy Ullman show. " Två år senare blev inslaget ett eget program.(TT)
Publicerad 1 maj 2017

Första gången den gula, tecknade familjen Simpson dök upp på amerikansk tv var den 19 april 1987 som ett kort inslag i "The Tracy Ullman show." Två år senare blev inslaget ett eget program.

Nu är "The Simpsons" inne på sin 28:e säsong och för att uppmärksamma 30-årsdagen hade det senaste avsnittet en "Bing bang theory"-inspirerad vinjett där en tidslinje med alla år som programmet sänts sveper förbi, skriver NME.

Annons

Seriens tittarsiffror har dalat stadigt sedan början av 2000-talet, men det den tappat i bitsk samhällssatir har serien i viss mån tagit igen som spåkula.

Många uppmärksammade att avsnittet "Bart to the future" (2000) förutspådde Trumps presidentskap. I serien är Lisa Simpson hans efterträdare och informeras om att han lämnat efter sig ett stort budgetunderskott. Även Lady Gagas scenframträdande under Superbowl - finalen i den amerikanska fotbollsligan - kunde ses i tecknat format innan det skedde i verkligheten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons