Annons

Talkshow belönas med samiskt pris

Systrarna Máret och Inga Márjá Steinfjell samt makarna Kirsi och Jan Skoglund Paltto har tilldelats årets samiska språkpris Gollegiella. Det är sjunde gången som priset delas ut och de fyra pristagarna får dela på en summa på 15 000 euro.(TT)
Publicerad 8 november 2016

Systrarna Máret och Inga Márjá Steinfjell samt makarna Kirsi och Jan Skoglund Paltto har tilldelats årets samiska språkpris Gollegiella. Det är sjunde gången som priset delas ut och de fyra pristagarna får dela på en summa på 15 000 euro.

Gollegiella, som betyder guldspråk på nordsamiska, delas ut till enskilda personer eller organisationer som gjort en insats för att främja det samiska språket.

Annons

Máret och Inga Márjá Steinfjell får priset bland annat för den sydsamiska talkshowen Steinfjell & Steinfjell. Programmet sänds varje fredag i SR Sameradion och beskrivs av priskommittén som en smärre språkrevolution.

Kirsi Paltto och Jan Skoglund Paltto belönas för sitt mångåriga arbete med att ta fram nya verktyg för språkinlärning på samiska. Läromedel som hjälper barn, unga och vuxna, såväl nybörjare som modersmålstalande.

Priset delades ut av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i samband med ett nordiskt ministermöte i Stockholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons