Annons

Sverigepremiär för von Trier i Göteborg

Lars von Triers nya film "The house that Jack built" får Sverigepremiär på Göteborgs filmfestival i början av nästa år. Filmen handlar om seriemördaren Jack som ser sina mord som konstverk.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Lars von Triers nya film "The house that Jack built" får Sverigepremiär på Göteborgs filmfestival i början av nästa år. Filmen handlar om seriemördaren Jack som ser sina mord som konstverk. Matt DiIlon, Uma Thurman och Bruno Ganz spelar i filmen där publiken får följa seriemördarens tolv år långa jakt på det perfekta konstverket.

Men det blir inte det enda av von Trier på festivalen. Hans Cannesbelönade "Melancholia" från 2011 visas på inspelningsplatsen Tjolöholms slott i Fjärås söder om Göteborg. Biopubliken får, förutom att se filmen, en rundvandring på inspelningsplatsen i filmens apokalyptiska anda, eftersom just "apokalyps" är festivalens huvudfokus.

Annons

"Eftersom Melancholia antagligen är filmhistoriens allra främsta verk om apokalypsen, känns det otroligt roligt att kunna ge publiken möjlighet att uppleva filmen på den plats som skänker den så mycket av sin ödesmättade tyng", säger festivalens konstnärlige ledare Jonas Holmberg i ett pressmeddelande.

Göteborgs filmfestival äger rum den 25 januari - 4 februari 2019.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons