Annons

Sexbrottsanklagelser mot hiphop-ikon

Hiphop-pionjären Afrika Bambaataa har petats från ledarrollen i kulturorganisationen Universal Zulu Nation. Beskedet kommer efter att rapparen anklagats för att ha förgripit sig på unga pojkar.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

Afrika Bambaataa, eller Kevin Donovan som han egentligen heter, var en av grundarna till Universal Zulu Nation på 1970-talet.

På fredagen publicerade organisationen ett uttalande på sin hemsida där de förklarar sitt beslut, skriver Pitchfork.

Annons

Det var för en dryg månad sedan som en man trädde fram i tidningen New York Daily News och hävdade att Afrika Bambaataa förgripit sig på honom när mannen var tonåring. Rapparen slog häftigt ifrån sig anklagelserna och Zulu Nation försvarade honom och hävdade att det rörde sig om en "regeringsstödd medieattack".

Men sedan ytterligare personer klivit fram och hävdat att de också har blivit utsatta för övergrepp verkar situationen ha blivit ohållbar för Zulu Nation.

"Vi befinner oss för närvarande under nytt ledarskap. Som en del av denna omorganisation har ALLA anklagade parter och de som anklagas för att ha försökt mörklägga påståenden om övergrepp på barn tagits bort från sina respektive tjänster", heter det i uttalandet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons