Annons

Så blir nya "Veckans brott" - utan GW

När den nya säsongen av SVT-programmet "Veckans brott" drar i gång ska tomrummet efter experten Leif GW Persson fyllas med en ny expertpanel. - Det blir ett möte mellan olika professioner inom krimvärlden som jag tror kommer att öka kunskapen ännu mer, säger programledaren Camilla Kvartoft.(TT)
Publicerad 8 januari 2019

Först lades programmet ned. Sedan gjorde SVT en helomvändning och på torsdag är "Veckans brott" tillbaka i rutan.

Då får Camilla Kvartoft sällskap i studion av en ny expertpanel bestående av Johanna Björkman, advokat och expert inom rättslig bevisning, John Franco, polis i Stockholm, och Christoffer Carlsson, kriminolog och deckarförfattare.

Annons

Varnade för röra

””

När Leif GW Persson lämnade SVT gick han inte i tv-pension, utan tog i stället med sig programformatet till TV4 och programmet "Brottsjournalen". Den rutinerade profilen höjde även ett varningens finger mot SVT och sade att ett kriminalprogram med fler än en expert blir "rörigt", men det är ingenting som Camilla Kvartoft är orolig för.

””

Filmskurkar analyseras

I år kommer "Veckans brott" dessutom att fokusera mer på människorna bakom brotten, vad som får vissa personer att bli kriminella och hur de värsta brotten kan förklaras ur ett rättspsykiatriskt perspektiv. Ett återkommande inslag blir därför psykiatrikern Niklas Långström som ska analysera några av de värsta skurkarna i svenska filmer.

Nya "Veckans brott" får premiär i SVT1 den 10 januari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons