Annons

Poetens självmordsbrev såldes för miljonbelopp

Ett självmordsbrev av den franske poeten och författaren Charles Baudelaire har sålts på auktion för 234 000 euro, nästan 2,5 miljoner kronor, rapporterar BBC. Brevet skrevs den 30 juni 1845 och var adresserat till Baudelaires älskarinna, skådespelaren Jeanne Duval.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Ett självmordsbrev av den franske poeten och författaren Charles Baudelaire har sålts på auktion för 234 000 euro, nästan 2,5 miljoner kronor, rapporterar BBC.

Brevet skrevs den 30 juni 1845 och var adresserat till Baudelaires älskarinna, skådespelaren Jeanne Duval. I brevet berättade den då 24-årige poeten för Duval att han planerade att ta sitt liv. Försöket misslyckades dock och Baudelaires kom att dö i syfilis 22 år senare.

Annons

Enligt den franska auktionssajten Osenat ska brevet ha sålts till en privat budgivare och priset ska ha landat tre gånger högre än förväntat.

Charles Baudelaire anses vara en av den litterära modernismens viktigaste influenser. Hans mest framstående verk, diktsamlingen "Ondskans blommor" från 1857, samlar idéer från romantiken men paketerar dem i ett modernt uttryck.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons