Annons

Phil Collins tillbaka efter tuffa tiden

Phil Collins har lämnat en tuff pensionärstillvaro bakom sig - i juni spelar han till Sverige. Det var barnen som fick honom att ta steget, inte minst sonen Nicholas som följer med hela turnén. - Jag insåg att jag borde göra någonting, berättar Phil Collins.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Mycket av diskussionerna kring Phil Collins har på senare år handlat om hans hälsa. 2016 visade han en gång för alla att han var vid liv med den självbiografiska boken "Not dead yet" och en comebackturné med samma namn.

I juni tar turnén honom till Stockholm och Friends arena. Inte helt okända marker för den brittiska rocksångaren, även om det är mer än 14 år sedan han senast spelade i Sverige.

””
Annons

Frida är i det här fallen det ena a:et i Abba, Anni-Frid Lyngstad, och albumet är "Something's going on" från 1982, som Phil Collins var med och producerade.

Genom sin karriär har Phil Collins sålt över 100 miljoner skivor, och varvat solokarriären med sitt band Genesis. Med sig till Stockholm den här gången tar han rocksångerskan Sheryl Crow.

Drack för mycket

Mot mitten av 00-talet började Phil Collins hälsa svikta. Hörseln på det ena örat försämrades och ett nervproblem gjorde det svårare att spela trummor. 2004 och 2005 åkte han på avskedsturné för att sedan pensionera sig.

””

Men tiden efter den sista spelningen blev tuffare än han först kunde ana. Han började bland annat dricka för mycket, har han uppgett i tidigare intervjuer.

””

Spelar klassikerna

Tack vare sina vänner tog han sig upp på benen igen. Hans barn uppmuntrade honom till att göra comeback, och så blev det. Med sig i turnébandet har han sonen Nicholas på trummor.

””

TT: Hur är det att arbeta ihop med sin son?

””

Spelningen på Friends arena kommer inte att göra fansen besvikna, tror han.

””

TT: Hur länge tänker du hålla på?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons