Annons

Per Gessle avslöjar hemligt musikprojekt

Mystiska popbandet Mono Mind släppte sin första singel 2017 och har sedan dess haft framgångar i såväl USA som Frankrike. Nu avslöjar ingen mindre än Per Gessle att det är han som ligger bakom projektet och att han firar sin 60-årsdag med ett skivsläpp.(TT)
Publicerad 9 januari 2019
””

Just rösten är det som satt griller i huvudet på den som försökt lista ut vem som ligger bakom Mono Mind - lyssnar man på Mono Minds singlar är det omöjligt att spåra den robotaktiga rösten till Gessle.

””

Fiktivt popband

Annons

Mono Mind började som en musikalisk idé där Per Gessle ville hitta ett nytt sätt att skapa musik, men växte snabbt till något större och snart föddes de fiktiva figurerna som gestaltar Mono Mind.

””

Undantaget är namnet Cooky Carter som Per Gessle hämtade från sin lista med häftiga namn, där han också samlar potentiella titlar till låtar, skivor och annat som behöver namnges.

””

Har stått på egna ben

Cooky Carter, Dr Robot och de andra i bandet har de senaste åren stått på egna ben och haft framgångar utan att behöva åka snålskjuts på sin skapares stjärnstatus.

””

Men ska sanningen fram så har de stora Per Gessle-fansen åtminstone sedan i somras trott sig vara säkra på vem som ligger bakom Mono Mind.

””

Inte välta världen

Singlarna "Save me a place", "La la love" och "I found my soul at Marvingate" har varit stora framgångar. Hur albumet "Mind control" kommer att tas emot nu när slöjan fallit återstår att se.

””

Mono Minds debutalbum släpps över hela världen lördag den 12 januari, som dessutom råkar vara Per Gessles 60-årsdag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons