Annons

Oprah Winfrey klar för ny huvudroll

Programledaren och mediemogulen Oprah Winfrey har hittat sin nästa filmroll. HBO ska göra film av Rebecca Skloots "The immortal Life of Henrietta Lacks" ("Den odödliga Henrietta Lacks") och Winfrey är klar för huvudrollen, skriver Variety.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Programledaren och mediemogulen Oprah Winfrey har hittat sin nästa filmroll.

HBO ska göra film av Rebecca Skloots "The immortal Life of Henrietta Lacks" ("Den odödliga Henrietta Lacks") och Winfrey är klar för huvudrollen, skriver Variety. Såväl Skloot som Winfrey kommer dessutom att vara med och producera filmen.

Annons

Henrietta Lacks föddes i amerikanska delstaten Virginia på 1920-talet. Hon drabbades av cancer och proverna som togs på henne kom sedan att leda till flera stora genombrott i medicinforskningen. Berättelsen handlar om hennes dotter Deborah Lacks (Winfrey) som försöker ta reda på mer om sin mor och de framsteg proverna på henne bidrog till.

Sedan tidigare är det känt att Oprah Winfrey skriver på sina memoarer, som ska publiceras i januari nästa år. Senare i år ses hon i tv-serien "Greenleaf". Hon är dessutom klar för en roll i filmen "Richard Pryor: Is it something I said?".

Inspelningarna av "The immortal life of Henrietta Lacks" börjar i sommar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons