Annons

Omfattande övergrepp på privatskolor

Många är offren som blivit utsatta för sexuella övergrepp på privatskolor i nordöstra USA. Det visar en granskning som tidningen The Boston Globes grupp för undersökande journalistik, Spotlight, har gjort.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Många är offren som blivit utsatta för sexuella övergrepp på privatskolor i nordöstra USA. Det visar en granskning som tidningen The Boston Globes grupp för undersökande journalistik, Spotlight, har gjort.

Över 200 studenter vid privatskolor i New England har blivit utsatta för sexuella övergrepp eller trakasserier sedan 1950-talet enligt granskningen, där gruppen gått igenom rättsfall och intervjuat tidigare studenter och skolpersonal. Tidningen har också hittat elva fall där anklagade lärare fått jobba vidare på andra skolor.

Annons

Det kan också finna stora mörkertal, enligt tidningen. Det beror bland annat på att skolor försökt mörka händelser och att många offer inte vågat berätta om övergreppen.

Det var ett avslöjande från Spotlight-gruppen som låg till grund för filmen "Spotlight", som vann priset för bästa film på Oscarsgalan i februari. Då avslöjades omfattande övergrepp inom den katolska kyrkan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons